Monday, October 22, 2012

Campagne Management of Content Management

Het succes van content marketing?

In september zijn we gestart met een marketing campagne specifiek voor de sector Trade (detailhandel en groothandel). Heel enthousiast een campagne ontwikkelt samen met een extern bureau en voortvarend van start gegaan. De insteek van de campagne was niet om klanten en potentiƫle klanten uit te leggen wat we doen, maar juist hoe we het doen. Hoe we organisaties helpen de transitie te maken van analoog naar digitaal. De eerste resultaten waren nog niet eens zo slecht maar toen liep de campagne half oktober vast. De conversie bleef achter! Herkenbaar?

We gingen samen met het campagneteam op zoek naar een oplossing. Hoe kunnen we de conversie verhogen, hoe kunnen we de interactie verbeteren met contactpersonen, hoe kunnen we de boodschap beter laten aansluiten bij de behoeften van de doelgroep en hoe kunnen we ons onderscheiden van de concurrentie. Allemaal vragen waar een antwoord op verzonnen moest worden door het team.

Afgelopen keer schreef ik op mijn blog over content marketing: waarom het belangrijk is en wat het geheim is van content marketing. Na mijn laatste blog ben ik gestart in het boek van Steve Woods Digital Body Language over hoe online gedrag te analyseren en te interpreteren om zo de juiste relevante content aan te bieden. Welke content sluit het beste aan bij zijn of haar intenties en koopreis. Uiteindelijk waren we het als team snel eens content marketing is de sleutel tot een succesvolle conversie en marketing campagne? In de presentatie een aantal van onze bevindingen.


No comments: