Thursday, September 29, 2011

Van Social Media naar Social Business

Je kunt geen website, search, tweet of blog bekijken of er wordt over gesproken: Social Media. Er wordt zeer veel over gesproken! Veel goede verhalen maar ook veel voorbeelden waarvan ik denk, hier is social media volgens mij niet voor bedoeld. Afgelopen maanden ben ik de goede verhalen gaan verzamelen gewoon omdat ik het een zeer interessant onderwerp vind maar ook omdat organisaties het kunnen gebruiken om zich echt te onderscheiden, mits op de juiste manier toegepast natuurlijk.

Veel verhalen online gaan over het waarom en over wat is social media nu eigenlijk. Wat ik geprobeerd heb te doen is niet om weer een nieuwe definitie neer te zetten en te focussen op het wat maar juist veel meer op het hoe. Daarom deze praktische gids die je laat zien welke stappen je kunt doorlopen om op de juiste manier om te gaan met social media en vervolgens als organisatie nog een stap verder te gaan richting social business.


Deze praktische gids bestaat uit bestaande modellen en content die is ontwikkeld door social media en social business professionals. Dit is een eerste aanzet graag wil ik verder in contact komen met andere professionals zodat we samen deze gids verder kunnen uitbreiden zodat we op die manier organisaties kunnen helpen om de eerste stap te zetten. Het kan anders en het moet anders.

Uiteindelijk wil ik op 8 november tijdens het B2B social media marketing evenement in London de gids presenteren zodat we ook daadwerkelijk kunnen zeggen deze praktische gids is ontwikkeld voor en door de community. Alvast dank voor jullie bijdrage!

No comments: