Thursday, October 20, 2011

Workshop Social Media NCD

Wat een leuke avond gisteren samen met 16 directeuren van grote en kleine bedrijven die allemaal lid zijn van deNCD voluit: de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren. Een inhoudelijk zeer goede en ook leuke discussie over het gebruik van social media. Alles kwam aanbod: de succesverhalen, de valkuilen, de uitdagingen en natuurlijk de belangrijkste vraag wat levert dit nu allemaal op. Ik was daar op uitnodiging van Marieke Schoenmaker en Mirko Creyghton en sprak over het social media gebruik binnen Ricoh, hoe dit is ontstaan, hoe het nu gebruikt wordt en waar het in de toekomst naartoe gaat.

In het begin nam Marieke het woord om duidelijk te krijgen wat de verschillende deelnemers uit de avond wilde halen. Zaken als: angst, tijd, onzin, zoveel, ROI kwamen allemaal aanbod. Zaken die natuurlijk heel belangrijk zijn. Ik had een aantal slides voorbereid maar uiteindelijk naam de discussie het over en dat was maar goed ook!

Social Media is bij uitstek een onderwerp voor een zeer levendige discussie. Het was zeker de moeite waard. Met uiteindelijk als conclusie dat het geen doel op zich moet zijn maar dat het juist een middel is dat prima gekoppeld kan worden aan bedrijfsdoelstellingen. Allemaal nogmaals bedankt voor een zeer leuke avond

No comments: