Tuesday, May 17, 2016

EduChallenge samenvatting

Meer dan 40 studenten namen deel aan de EduChallenge om nieuwe ideeën, concepten en prototypes te bedenken en te ontwikkelen voor de toekomst van het onderwijs.

Het is mooi om te zien hoeveel studenten met verschillende disciplines en achtergronden, interesse en motivatie hebben om het onderwijs te vernieuwen. Studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Universiteit Utrecht, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden, Universiteit Twente waren aanwezig voor een geweldig 2 daags evenement. Studenten van verschillende faculteiten en verschillende universiteiten die samenwerken aan nieuwe ideeën.

360° impressie binnenkomst van studenten:
Start EduChallenge University Utrecht 2016 #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA

Thema's
  • Measure to treasure
  • Live, learn and relax
  • Technology for Learning
Creatie
Via video conferencing (remote coaching met experts in Amerika en England), workshops en inspiratie sessies werden de teams begeleid door experts uit het werkveld. Het creatieve proces kwam op gang. Aan het eind van de eerste dag, was het de bedoeling om het idee te pitchen tijdens een netwerkborrel. Ongeveer 90 gasten waren tijdens het networking event aanwezig om over de nieuwe ideeën te horen en deze ook te beoordelen. Mensen uit het bedrijfsleven maar ook van andere onderwijsinstellingen.

Presentaties
Gedurende dag 3, werd het allemaal concreter en de teams gingen de presentaties aan de jury voorbereiden. De inhoud en het concept werd concreter. Uiteindelijk kon je duidelijk een aantal verschillende richtingen zien.
  • Het vinden van de juiste kennis, studenten, locaties, inhoud en leraren - een betere informatievoorziening voor studenten
  • Directe feedback van studenten op cursussen en opleidingen - feedback in de klas en beoordeling voor opleidingen en het curriculum
  • Het verminderen van de kloof tussen de academische en zakelijke wereld door middel van het gebruik van een marktplaats (platform) voor studenten
  • Flexibele opleiding, lessen en curriculum zodat de studenten hun eigen "leer en ontwikkel" pad kunnen kiezen
  • Gezondheid student - het verminderen van stress en burn-out en dus verbetering van leerresultaten door middel van een app en platform NOMI + app.


Uiteindelijk heeft dit laatste idee gewonnen. Alle negen concepten worden 2 juni aanstaande tijdens de netwerkborrel van Utrecht Inc nogmaals gepresenteerd. 

No comments: